آموزش خرید و فروش رمز ارز در کوینکس

خرید و فروش رمز ارز در کوینکس یا ترید در صرافی کوینکس برای کاربران ایرانی به سادگی امکانپذیر است. در این مقاله قصد داریم روش تریدینگ در کوینکس و نحوه استفاده از ترید آزمایشی در کوینکس را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مزیت خرید و فروش رمز ارز در کوینکس برای ایرانیان
بزرگ‌ترین مزیت صرافی کوینکس این می‌یاشد که برای ایران و همچنین کشورهای تحت تحریم مانند ایران، عراق، سومالی، یمن، کره شمالی، سودان و… هیچ ممانعتی ندارد. شهروندان ایرانی می‌توانند برای ثبت نام در کوینکس مدارک هویتی ارسال کنند و در این صرافی حتی با شماره‌تلفن ایران احراز هویت شوند و از روش‌های تریدینگ در کوینکس استفاده کنند.
چون صرافی کوینکس رابط کاربری آسانی دارد و همین باعث شده خیلی از تریدر یا معامله‌گرهای ایران به این صرافی مهاجرت نمایند و دلیل اصلی مهاجرت به کوینکس آزاد بودن در ترید و به‌دوراز تحریم‌ها بودن این صرافی است.
صرافی کوینکس بخشی به نام perpetual دارد که از طریق آن می‌توان وارد قراردادهای آتی (future) این صرافی شد و از رشد و ریزش قراردادها سود کسب کرد البته این سود به نحوه استفاده از روش‌های تریدینگ در کوینکس بستگی دارد.
نکته حائز اهمیت این است که تا زمانی که در معاملات نقد (spot) صرافی‌ها مهارت کافی را کسب نکرداید به ترید فیوچر نپردازید چون ریسک از دست‌دادن سرمایه بسیار بالا می‌باشد.
انواع روش‌ های تریدینگ در کوینکس

معاملات فیوچرز کوینکس
در قسمت «فیوچرز کوینکس» یا «perpetual» صرافی کوینکس، شما می‌توانید پولی را از فردی قرض کرده و با افزودن دارایی خود به پولی که قرض گرفته‌اید، معاملات موردنظرتان را انجام دهید.
معاملات فیوچرز کوینکس تاریخ انقضا ندارند و تا هر زمانی که مایل باشید، این معاملات قابلیت اجرایی شدن دارند. همچنین معاملات فیوچرز کوینکس، دو ضریب اهرم «ایزوله» و «کراس» دارند که در مقاله «آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس» به طور کامل آن‌ها را بررسی کردیم.
در خصوص انجام معاملات فیوچرز در کوینکس دو نکته مهم و کلیدی وجود دارند:

در معاملات فیوچرز سود حاصل از انجام معاملات به شما تعلق می‌گیرد، اما کارمزد معاملات از شما کسر می‌شود.اگر در این میان دچار ضررشوید، میزان ضرر از دارایی اصلی شما کم خواهد شد.

مارجین در صرافی کوینکس
معاملات «مارجین» در کوینکس نیز مانند بخش فیوچرز است و به این صورت انجام می‌شود که در بخش مارجین نیز شما پولی را به صورت وام قرض کرده و آن را به دارایی‌های خود اضافه می‌کنید و سپس می‌توانید معاملات خود را انجام دهید.
با وجود این شباهت‌ها دو تفاوت مهم نیز دیده می‌شوند که عبارت‌اند از:

تفاوت در ضریب اهرم (Leverage)
تفاوت در محاسبه کارمزدها
معامله اسپات در کوینکس

معاملات اسپات کوینکس
ساده‌ترین نوع معاملات در این صرافی به شمار می‌روند که برخلاف معاملات مارجین و فیوچرز با ریسک کمی روبه‌رو هستند. این کاهش ریسک به اندازه‌ای است که حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند با مطالعه مقاله «آموزش معامله اسپات در کوینکس» دست به معامله بزنند.
معاملات اسپات در کوینکس از سه بخش «Limt» ،«Market» و «Stop-Limit» تشکیل شده است که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند؛ اما به طور کلی به دلیل سبک آسان، ریسک کم و کارمزد اندک نوع «Limit» آن برای انجام معاملات، گزینه‌ای ایدئال‌تر به شمار می‌رود.
برای روش‌های تریدینگ در کوینکس 3 گزینه برای قسمت اسپات قرار داده است:
Limit: محیط بسیار آسان و کاربردی برای کاربرانی که تازه‌کار هستند می‌باشد. در اینجا برای خرید یا فروش قیمت ارزی که مدنظر دارید را وارد کنید همچنین این امکان وجود دارد تا از درصدهای پیش فرضی که قرار داده شده تعیین کنید چه مقدار از دارایی کیف پول را اختصاص می‌دهید لازم به ذکر است قابلیت دستی واردکردن قیمت نیز وجود دارد.
Market: اگر نیاز دارید که سفارش خرید یا فروش فوری و لحظه‌ای قرار دهید از این بخش استفاده کنید. لازم به تأکید است که کارمزد در این سفارش بیشتر از حالت قبل می‌باشد. ولی برای سرعت بالا در خرید یا فروش می‌تواند گزینه مناسبی باشد در اینجا کافی است که مقدار ارزی که می‌خواهید را وارد و از طریق درصدهای پیش‌فرض یا به‌صورت دستی مقدار دارایی که می‌خواهید اختصاص دهید را تعیین کنید.
Stop order: در این بخش کاربران می‌توانند به‌صورت شرطی عمل کنند. مثلاً یک قیمت را برای خرید یا فروش وارد می‌کنید زمانی که قیمت به آن چیزی که تعیین شده است برسد سفارش به طور کامل انجام می‌شود درغیر این صورت این سفارش حذف می‌گردد. به طور دقیق‌تر در نمودار عرضه و تقاضا عمق بازار نشان داده می‌شود مادامی‌که عدد تعیین شده به عدد بازار نرسد اصلاً در این نمودار قرار نمی‌گیرد. اکثر افرادی که به دنبال یک معامله شرطی طبق تارگت‌هایی که پیش‌بینی کرده‌اند هستند، از این گزینه استفاده می‌کنند.
 
آموزش ترید در صرافی کوینکس؛ خرید و فروش رمز ارز در کوینکس

به وب‌سایت «coinex.com» بروید و وارد حسابتان شوید. سپس در گوشه بالا سمت چپ، گزینه «Exchange» را کلیک کنید.

به عنوان مثال «CET/USDT» را در نظر بگیرید. شما باید در کادر سمت چپ صفحه، ابتدا روی «USDT» کلیک کرده و سپس «CET» را انتخاب کنید.

سفارش فروش Limit: در قسمت خرید، «Limit» را انتخاب کرده و «Price» و «Amount» خود را وارد کنید. (قیمت و تعداد) پس از تایید اطلاعات برای ثبت سفارش، گزینه «Buy CET» را بزنید.

سفارش Market: در قسمت خرید، «Market» را انتخاب کنید، «Amount» (تعداد) را وارد کرده و سپس گزینه «Buy CET» را بزنید تا معامله به پایان برسد.

معامله Stop-Limit: در قسمت خرید، «Stop-Limit» را انتخاب کنید، قیمت «Stop» ،«Limit» و «Amount» را تعیین کرده و سپس روی «Buy CET» کلیک کنید تا سفارش دهید.

سفارش فروش Limit: در قسمت فروش، «Limit» را انتخاب کرده و «Price» و «Amount» را وارد کنید. برای ثبت سفارش، اطلاعات را تایید کرده و روی «فروش CET» کلیک کنید.

سفارش Market: در قسمت فروش، «Amount» را وارد کرده و برای تکمیل معاملات روی گزینه «Sell CET» کلیک کنید.

معامله Stop-Limit: در قسمت فروش، «Stop-Limit» را انتخاب کنید، [Stop] price» ،[Limit] price» و «Amount» را وارد کنید. سپس روی «Sell CET» کلیک کنید تا سفارش دهید.

اصطلاحات خرید و فروش کوینکس
برای آموزش روش‌های تریدینگ در کوینکس لازم است با برخی از اصطلاحات آشنایی پیدا نمود.

پوزیشن لانگ (Long position)
کسب سود از رشد قیمت‌ها درست مثل چیزی که در اسپات صرافی‌ها وجود دارد.

پوزیشن شورت (short position)
 
کسب سود از ریزش قیمت‌ها یعنی در مواقع نزولی بود قیمت‌ها بتوان استفاده نمود.

اهرم (leverage)
 
با کمک این اهرم می‌توان سود یا زیان را افزایش داد. اهرم 10 یعنی سود و زیان با ضریب 10 محاسبه می‌گردد مثلاً 10درصد سود با این اهرم یعنی 100درصد سود به دست آمده است.

لیکویید شدن (liquidations)
 
در پلتفرم فیوچر این اصطلاح بسیار کاربرد دارد از این نظر که اگر پوزیشن به آن عدد برسد کل سرمایه که اختصاص داده شده از دست می‌رود. این امر در قسمت اسپات صرافی هیچ‌وقت رخ نمی‌دهد. توجه به لیکویید شدن در قسمت معاملات آتی بسیار مهم است زیرا ممکن است کل سرمایه در عرض یک ساعت یا یک ماه یا یک سال از دست رود.

مزایای خرید و فروش رمز ارز در کوینکس

با نصب کیف پول شخصی صرافی کوینکس، می‌توان دارایی را به‌راحتی بین صرافی کوینکس و کیف پول امن آن که به اسمViawallet است انتقال داد. همچنین می‌توان از کیف پول‌های Atomic و Coinomi نیز بهره برد.
در داخل صرافی کوینکس می‌توان به استخر ماینینگ ViaBTC وصل شد. با توجه به اینکه استخر استخراج ViaBTC یکی از بزرگ‌ترین و معروف‌ترین استخرهای ارزهای رمزنگاری شده در جهان محسوب می‌شود.
می‌توان از بخشcloud mining یا همان استخراج ابری یعنی ماینینگ بدون پرداخت پول برق و بدون داشتن دستگاه ماینینگ استفاده نمود و به استخراج ابری دسترسی پیدا کرد و با خرید تعرفه‌های مختلف ارزهای دیجیتال را ماین و استخراج نمود.
از دیگر امکانات و مزیت‌های صرافی کوینکس استفاده از مارجین می‌باشد که تریدرهای حرفه‌ای با لحاظ‌کردن ریسک می‌توانند بااهرم یاLeverage به ترید کردن بپردازند.
این صرافیCoinEx Dex یا همان صرافی غیرمتمرکز در رمزارزها محسوب می‌شود.

معایب تریدینگ در کوینکس
در این قسمت به طور مختصر معایب یا دقیق‌تر کمبودهایی که در روش‌های تریدینگ در کوینکس وجود دارد در مقایسه با صرافی‌های دیگر مطرح می‌گردد.

در بخش فیوچر، از ارزهای کمی پشتیبانی می‌گردد در حالی که در صرافی بایننس از ارزهای زیادی پشتیبانی می‌شود.
در صرافی کوینکس برای معامله روی هر یک از ارزها لازم است وارد آن قرارداد شده و از قسمت اسپات صرافی نوع ارزی که مشاهده می‌کنید و انتخاب نموده‌اید را به بخش فیوچر صرافی انتقال دهید. ولی در بایننس این امکان فراهم شده که هر دو این حالت را داشته باشیم یعنی هم با خود ارز مثل بیت کوین اتریم و… ترید خودتان را در بخش فیوچر انجام دهید و هم می‌توان با استیبل مثل تتر همان جا ترید را انجام دهید.
در صرافی‌هایی مثل بیت مکس یا بایننس فیوچر یک نسخه test net وجود دارد که می‌توان قبل از ورود به پلتفرم اصلی و پرریسکی مانند فیوچر مهارت خود را در این نسخه سنجید و بعد از اینکه مدت زمانی به آزمون و خطا سپری شد و تجربه و مهارت موردنیاز کسب شد به ترید در محیط اصلی اقدام نمود که متأسفانه در صرافی کوینکس این قابلیت مشاهده نشده است.
تنها روش‌های تریدینگ در کوینکس که باعث محبوبیت این صرافی شده این است که در قسمت فیوچر این صرافی قراردادهایی که بدون تاریخ انقضا هستند، پشتیبانی می‌شوند. یعنی قراردادهای آتی که می‌بندیم، مادامی‌که خودمان آن را نبندیم دارای اعتبار است. همین امر باعث استفاده  کاربران زیادی این صرافی شده است.

آیا امکان ترید در کوینکس بدون احراز هویت وجود دارد؟
سؤالی که مطرح می‌شود این است آیا بدون احراز هویت می‌توان در این اکسچنج ثبت‌نام شد و ترید نمود پاسخ مثبت است. صرافی کوینکس برای تأیید هویت کاربران از سه سطح استفاده می‌کند:

سطح اول کاربران تایید نشده است. اگرفقط شماره تلفن و آدرس ایمیل توسط کاربر تأیید گردد مجاز به شروع  معاملات خواهد بود. در سطح اول می توان هر روز تا 10،000 دلار برداشت نمود.
سطح دوم یا Basic امکان برداشت پول تا 1 میلیون دلار را به کاربر در هر روز می‌دهد. برای این سطح باید پاسپورت اسکن شده یا مدرک دیگری برای اثبات هویت به‌صورت آنلاین در سایت بارگذاری گردد.
سطح سوم پیشرفته یا advanced می‌باشد. در این سطح هیچ محدودیتی برای برداشت وجود ندارد. تأیید هویت در سطح 3 از طریق برنامه گوشی همراه و با استفاده از تأیید وب کم انجام می‌پذیرد.

باید به محدودیت برداشت پول در کوینکس توجه نمود در صرافی کوینکس تا مبلغ ده‌هزار دلار در روز می‌توان انتقال وجه و برداشت وجود دارد. در صورتی که مدارک ارسال شود و احراز هویت انجام پذیرد، روزانه تا سقف یک میلیون دلار هم می‌توان برداشت نمود.

کارمزد خرید و فروش رمز ارز صرافی کوینکس
کارمزد و یا همان فی (Fee) معاملات در صرافی کوینکس معادل ۰٫۱۲% از حجم معاملات می‌باشد. یعنی به ازای هر ۱۰$ حدود 1 سنت یا ۰٫۰۱۲$ دریافت می‌کند. رمزارز صرافی کوینکس به نام CET در خود اکسچنج خریدوفروش می‌شود.
در صورت خریدار این رمزارز و نگهداری در کیف پول فی صرافی کوینکس از ۵۰% کمتر می‌شود و کارمزد صرافی از همین ارز CET برداشت می‌شود. یعنی به‌جای اینکه از ۱ سنت بابت هر ۱۰ دلار کم شود، این ۱ سنت از ارز CET کم خواهد شد. می‌توان گفت کوینکس جزء صرافی‌هایی است که کارمزد خیلی کمتری از تریدرها و معامله گران دریافت می‌کند.
اگر ارزی به صرافی کوینکس وارد شود (Deposit) هیچ کارمزدی دریافت نمی‌گردد. اما برای خارج نمودن هر ارزی از حساب برداشت زده شود (Withdraw) با توجه به نوع رمزارز مبلغ ناچیزی را دریافت خواهد شد.
در واقع این فی شبکه برای انتقال رمز ارز است که در همهٔ اکسچنج ها از جمله خود بایننس هم این مبلغ گرفته می‌شود. روش‌های تریدینگ در کوینکس با مبلغ کارمزد ناچیزی محسوب می‌شود.
هزینه معاملات روش های تریدینگ در کوینکس
پلت فرم معاملاتی صرافی کوینکس هزینه‌‌‌های متفاوت را بین دریافت کنندگان و پرداخت کنندگان تحمیل نمیکند. در مقابل، مدل هزینه ای به نام “مدل هزینه سرراست” استفاده می کند. مبلغ پیشنهاد شده برای هزینه سر راست ۰.۱۰ درصد است. این هزینه کمی پایین تر از میانگین معمول در بازار معاملات رمز ارز می باشد. تقریباً متوسط هزینه در صرافی‌ها ی دیگر ۰.۲۵ درصد است.
هزینه برداشت صرافی کوینکس، ۰.۰۰۰۶ بیت‌کوین در هر برداشت بیت‌کوین منظور می‌گردد. این هزینه تقریباً برطبق میانگین معمول در این صنعت است. آخرین مطالعه تجربی نشان می‌دهد که میانگین هزینه جهانی برداشت بیت‌کوین، حدود 0.0008 است.
سطح هزینه‌های این صرافی مطابق با میانگین صنعت رمز ارز است. البته صرافی‌‌‌های زیادی وجود دارند که در هر برداشت ۰.۰۰۰۵ شارژ می‌کنند، بنابراین می‌توان گفت که ۰.۰۰۰۵ بیت‌کوین در حال پذیرش به‌عنوان نرخ متوسط جدید در دنیای معاملات رمز ارز می‌باشد.
جمع‌ بندی
در حال حاضر امکان خرید و فروش رمز ارز یا تریدینگ در کوینکس، خدمات کوینکس در بیش از 100 کشور جهان در دسترس است، حتی مناطقی را که ارزهای دیجیتال را ممنوع شده است را شامل نمی‌شود. به‌جرئت می‌توان گفت در مقایسه با سایر صرافی ها کوینکس از بهترین‌‌‌های جهان محسوب می‌شود. در صورتی که کاربران توکن CET که همان توکن صرافی کوینکس است را خریداری نمایند و در کیف پول دارایی‌‌‌ها در این صرافی ذخیره کنند، تا 40 درصد تخفیف در کمیسیون‌‌‌های مبادلات به آن‌ها داده می‌شود. هر بار که یک تبدیل یا انتقال انجام می‌شود از توکن کوینکس کسر می‌گردد و همچنین ۴۰ درصد تخفیف داده مبذول می‌شود. بدون نیاز به احراز هویت تا روزانه ۱۰ هزار دلار انتقال یا برداشت انجام داد، و با احراز هویت روزانه تا یک میلیون دلار می‌توان فعالیت داشت. ولی بدون احراز هویت استفاده از امکانات سپرده‌گذاری کوینکس و دریافت سود بهره امکان‌پذیر نمی‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *