نفت در برابر کالای چینی/ قرارداد 25 ساله مشکل صادرات چین به اروپا و امریکا را حل می کند – عصر ایران

شرق برقرار کردیم. برشمردن علل این ناکامی مجالی دیگر می خواهد اما به هر علت ما میان شرق و غرب معلق بودیم. در چنین فضایی امضای سندی راهبردی با بزرگترین قدرت اقتصادی شرق، اقدام مهمی در تغییر ریل سیاست خارجی به حساب می آید. البته برخلاف نظر موافقان و مخالفان سند همکاری25 ساله ایران و چین، اهمیت این سند به خاطر دستاوردهای اقتصادی و فنی آن نیست؛ چراکه این سند حاوی هیچ قرارداد مشخص اقتصادی که …

را روشن و مشخص می کند. وانگ یی ، هم تصریح کرده که کشورش باوجود مشکلات متعدد و تحریم های امریکا کوشیده نهایی کردن و اجرای سند همکاری با تهران در اولویت دولتمردان پکن قرار گیرد. وزیر خارجه ایران هم یادآور شده که تبادل نظر بسیار خوب وی با همتای چینی اش در زمینه گسترش همکاری های دوجانبه، منطقه ای و جهانی در چارچوب مشارکت استراتژیک جامع، با امضای نقشه راه استراتژیک 25 ساله و تاریخی به اوج …

…> همزمان با تغییر قدرت ژئوپلیتیکی از اقیانوس اطلس به هند و اقیانوس آرام، روابط نزدیک تر چین و ایران تغییرات ژئوپلیتیکی در اوراسیا را برجسته تر می کند. در این زمینه یک نوع فرصت طلبی ژئوپلیتیک در حال انجام است، زیرا تهران در تلاش برای حمایت از پکن در برابر واشنگتن است در مقابل، چین سعی می کند از ایران در برابر محاصره متحدان آمریکا جلوگیری کند. ایران بیش از یک دهه پیش زمانی که محمود احمدی نژاد …

روز شنبه (7 فروردین) سند جامع همکاری ایران و چین بعد از فراز و نشیبی پنج ساله به امضای وزرای خارجه دو کشور رسید و به عنوان نقشه راهی برای ارتقای عملی روابط دو کشور در سطوح مشارکت جامع راهبردی و فراهم کردن بستر توسعه همه جانبه همکاری های دو کشور در دستور کار قرار گرفت. وزارت امور خارجه اعلام کرد که این سند یک نقشه راه برای همکاری های جامع دو کشور بوده و حاوی هیچ قراردادی نیست. بنابراین در هیچ کجای …

…> در چنین فضایی امضای سندی راهبردی با بزرگترین قدرت اقتصادی شرق، اقدام مهمی در تغییر ریل سیاست خارجی به حساب می آید. البته برخلاف نظر موافقان و مخالفان سند همکاری25 ساله ایران و چین، اهمیت این سند به خاطر دستاوردهای اقتصادی و فنی آن نیست؛ چراکه این سند حاوی هیچ قرارداد مشخص اقتصادی که نشان دهد موضع مخالفان درست است یا موافقان، نیست بلکه اهمیت این سند به زعم نگارنده بخاطر رفع بلاتکلیفی از سیاست خارجی …

آینده افزایش دهند. در ماه فوریه هم بانک جی پی مورگان چیس (JPMorgan Chase) در مورد ابرچرخه جدید در بازار کالایی صحبت کرد و اظهارنظرهای مشابهی از سوی بانک های دیگر، از جمله گلدمن ساکس (Goldman Sachs) منتشر شد. بهای نفت خام در 6 ماه گذشته 66 درصد افزایش داشته است و برخی از تحلیلگران، بازار گاوی را برای این کامودیتی پیش بینی می کنند که در آن قیمت ها ممکن است تا پایان سال آینده میلادی به بیش از 100 …

بخش نفت شرکتهای متعددی را به وجود آورده که به سرعت در حال توسعه هستند. این کارشناس افزود: اینکه ایران به سمت شرق برود، با توجه به تجربه ناموفقی که با آمریکا داشته و تجربه کمرنگی که با اروپا داشته، در گرو رقابت با منافع دو طرف و استفاده اصولی و کارشناسی از شرایط است و تنها در آن شرایط می توانیم بگوییم مسیر درست را پیش رفته ایم. تفاهم 25 ساله ایران و چین عامل بازدارنده در مقابل تحریم …

پیشخوان روزنامه ها

ستاره صبح – فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین و تحلیلگر روابط بین الملل در گفت وگو با ستاره صبح با اشاره به این که طی روزهای گذشته، بحث های فراوانی پیرامون قرارداد همکاری 25ساله ایران و چین مطرح شده است، درباره ریشه شکل گیری این توافق گفت: من وقتی متن این پیش نویس را خواندم نمی توانم اسم قرارداد روی آن بگذارم، زیرا این یک نوع تفاهم نامه همکاری برای اجرای مقداری پروژه است. ما می دانیم که در حال حاضر نفت ایران به فروش نمی رسد و فروش نفت منبع اصلی تأمین ارز است. پتروشیمی نیز مورد تحریم آمریکا قرار دارد و سایر فعالیت های بازرگانی مشمول تحریم است و کشورهای دیگر نیز به دلیل نگرانی از تحریم ها پیروی و اجرا می کنند. آیا قرار است ما برای همیشه در این تحریم ها بمانیم و نفت و پتروشیمی را به طورکلی از اقلام صادراتی خود خارج کنیم و ارتباط با دنیا را قطع کنیم؟ ما با مشکل تحریم ها روبرو هستیم. سیاستمداران ما در درجه اول باید بکوشند تا تحریم ها از بین برود؛ به عبارت دیگر باید بیماری تحریم را از بین برد. اقدامات دیگری ازجمله دور زدن تحریم ها مُسکّن است و ابزارهایی است تا بتوانیم از عهده برنیامدن در علت اصلی را به این طریق جبران کنیم. دلیل مخالفت ها با توافق این دیپلمات پیشین درخصوص علت مخالفت ها با انعقاد این توافق نامه، در پاسخ به این سؤال که آیا چین می تواند عملکرد مناسبی در این خصوص داشته باشد؟ افزود: در مخالفت ها به شدت از مسائلی که ممکن است در رابطه با چین پدید بیاید اظهار نگرانی شده است. چین تاکنون به طورکلی به تحریم های آمریکا عمل کرده است و مقدار واردات نفت از ایران را به شدت پایین آورده است. پول مقدار نفتی که چین از ایران می برد کاملاً بلوکه است و نیازهای وارداتی ایران را بدون ارتباط بین خریدار و فروشنده برطرف می کند. چین در پروژه آزادگان در خلیج فارس با توتال همکاری می کرد اما بعد از رفتن توتال، چینی ها هم رفتند. آزادراه تهران شمال 25 سال طول کشیده است. ما پروژه ای اصولی با چین اجرا نکرده ایم؛ صرفاً تعدادی پتروشیمی ساخته ایم و تولید سیمان را چندی …

سابقه تاریخی و چه سال های اخیر برمی گردد. مهم ترین نقطه ضعف چین قدرت نرم آن است و این دقیقا همان حوزه ای است که همواره قافیه را به آمریکا باخته. رسانه های آزاد و شفافیت از نمادهای قدرت نرم آمریکا هستند که چین از آنها بهره مند نیست. عدم انتشار مفاد سند همکاری 25 ساله به درخواست چین، به فضای ابهام و نگرانی دامن زده است. البته سند برجام که خط به خط آن به صورت شفاف در همان روز نخست به چندین زبان …

با امضای سند جامع همکاری های ایران و چین توسط محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و وانگ یی وزیر خارجه چین، به نظر می رسد روابط دو کشور وارد فاز تازه ای شود. این سند با عنوان رسمی برنامه همکاری های جامع ایران و چین ثبت شده و حوزه های سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساخت های مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت و … را شامل می شود …

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ حسین اکبری فرد کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با راه آرمان در زمینه امضای سند همکاری ایران و چین اظهار کرد: این سند یک سند راهبردی است که به هر حال عرف است برای کشورهایی که منافع مشترک دارند قراردادهای بلند مدت امضا می کنند اما اینکه چرا در برهه کنونی مطرح شده این است که در گذشته این سند مورد پی گیری بوده تا اینکه منافع هر دو کشور تامین شود اما هنوز به قرارداد اقتصادی منجر نشده …

چین آن است که چرا مفاد این سند معلوم نیست؟ و در پاسخ باید گفت؛ عدم انتشار مفاد این سند همکاری 25 ساله ایران و چین، خوب است زیرا اگر آمریکا مفاد این سند همکاری را می فهمید سنگ اندازی می کرد و کشور چین، هم اکنون که ما تحریم هستیم و عملا بانک های ایران با اروپا کار نمی کنند در حال خرید نفت، از ایران است. حجت الاسلام اکبری نیا افزود: سومین مسئله مهم در خصوص امضای سند توافق 25 ساله همکاری …

در دنیا بود. اولین بار جو بایدن رئیس جمهور فعلی امریکا در سال 2011 و به عنوان معاون رئیس جمهور وقت امریکا از ضرورت توجه به چین سخن گفت. در طول سال های اخیر بار ها اسناد بالادستی در واشنگتن از ضرورت مهار چین سخن گفتند تا اینکه در سال 2017 برای اولین بار در سند امنیت ملی سالانه امریکا از این کشور به عنوان یک تهدید علیه این کشور سخن گفته شد. بر طبق ارزیابی ها چین تا سال 2028 از نظر اقتصادی امریکا را …

… اکبری نیا با اشاره به اینکه کشور چین، همین الان که ما تحریم هستیم و عملاً بانک های ایران با اروپا کار نمی کنند در حال خرید نفت، از ایران است، تصریح کرد: نکته دیگر، ارکان نظام، پشت این سند راهبردی هستند و رهبری برای این سند، نماینده و رایزن مشخص کرده اند. وی ابراز امیدواری کرد: این قرارداد و سند همکاری 25 ساله بین ایران و چین، بتواند بخش مهمی از تحریم های آمریکا را بردارد و ما از …

سرویس سیاسی- بعدازظهر شنبه هفتم فروردین 1400 سند برنامه همکاری جامع جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین موسوم به برنامه 25 ساله در تهران به امضای محمدجواد ظریف و وانگ ایی وزرای خارجه دو کشور رسید. این سند ظرفیت ها و چشم انداز همکاری دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در زمینه های مختلف ازجمله اقتصادی، فرهنگی و غیره را مورد بحث قرار داده است. حجت الاسلام حسن …

ارتباط با چین سیاست نظام اسلامی است و تمام ارکان نظام بر آن اتفاق نظر دارند و دوماً سند همکاری ایران و چین یک برنامه سیاسی راهبردی اقتصادی و فرهنگی بوده و گامی بلند برای گشایش روابط با شرق است. علی اکبری با بیان اینکه همکاری با چین نه تفاهمنامه و نه توافقنامه و نه قرارداد است، گفت: بلکه سندی است که ماهیت و نقشه راه و چهارچوب همکاری را مشخص می کند و نیاز به تصویب مجلس ندارد و طبق قانون و نیازی به انتشار در سطح عموم هم ندارد. انتهای پیام/73002/ …

امامان جمعه در خطبه های این هفته با اشاره به سند همکاری های ایران و چین تاکید کردند: سند همکاری 25 ساله بین ایران و چین نمادی از روابط نظام اسلامی در عرصه بین المللی است. آنان روابط ایران و چین را تاریخی خواندند و افزودند :سند همکاری ایران و چین برخلاف شایعات معاندان و دشمنان، تفاهمنامه، توافقنامه و قرارداد نیست بلکه سندی است که بیشتر ماهیت نقشه راه و چهارچوب همکاری و زمینه های مشارکت …

انتشار خبر تهیه سند همکاری بلند مدت بین ایران و چین اوایل تابستان 1399 خبرساز شد و انتقادهای زیادی را به دنبال داشت. منتقدان این سند را با قراردادهایی مانند ترکمانچای مقایسه و از دادن امتیازات بیش از حد به چین در وضعیتی که ایران با تحریم های آمریکا روبه رو است، ابراز نگرانی کردند. در واقع انتقادها به این عهدنامه پیشنهادی ظاهرا پس از اظهارات محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین، گسترده تر شده است. او در اواخر خرداد 1399 مدعی شد که مسوولان به دور از چشم مردم در حال مذاکره با یک کشور خارجی برای یک توافق هستند. پس از او علی مطهری، نماینده سابق مجلس نیز در توییتر نوشت ایران بهتر است پیش از امضای چنین عهدنامه ای به سرنوشت مسلمانانی که در چین تحت …

شعار سال: اظهارات مهم مقامات وزارت خارجه درباره توافق 25 ایران با تنها کشوری که در تحریم های ترامپ علنا از ایران نفت می خرید و کالا می داد، منتشر شد. رضا زبیب مدیر کل شرق آسیای وزارت خارجه درباره این توافق گفت: بعد از تفاهم نامه 25 ساله ایران و چین، عربستان به چین پیشنهاد تفاهم 50 ساله داده تا با ایران رقابت کند. وی ادامه داد: دادن پایگاه نظامی به چین یا هر کشور دیگری در …

…، یک نقشه راه برای همکاری جامع بین دو کشور بوده و حاوی هیچ قراردادی نیست و در این سند، واگذاری هیچ منطقه و یا هیچ انحصار متقابل و یا یک جانبه، مطرح نبوده و لذا فاقد اعطای هر گونه حق انحصاری است. آیت الله عاملی اضافه کرد: طبق توافق نامه امضا شده، ایران 25 سال تامین نفت چین را تضمین می کند و در مقابل، چین تمام زیرساخت های صنعت نفت و گاز ایران را کامل می کند و این برای غربی ها که در …

نیستیم ولی اگر نظام جمهوری اسلامی می خواهد با ما تعامل کند ما هستیم. مشاور رئیس مجلس دهم اظهار داشت: مقام معظم رهبری در آن زمان رئیس مجلس وقت [علی لاریجانی] را به عنوان مسؤول پیشبرد سند همکاری با چین می کنند و برای وی در این باره حکم صادر و آقای لاریجانی را رسما برای این منظور به مقامات چینی معرفی می کنند. حقیقت پور خاطرنشان کرد: مجلس دهم و دوره ریاست آقای لاریجانی بر مجلس به …

رویداد24 مرضیه امیری: حکایت خام فروشی در بخش صادرات اقتصاد ایران حکایت امروز و دیروز نیست. از زمانی که استخراج از چاه های نفت در این کشور کلید خورد و از زمانی که اولین معادن زغال سنگ، آهک و مس و … کشف شد، تاکنون هر آنچه از این چاه ها و معادن بیرون می آمد عمدتا به صورت دست نخورده، خام و بدون ارزش افزوده به خارج از ایران صادر شده است. تا جایی که برآورد ها نشان می دهد حدود 90 درصد از منابع و ثروت …

حل معضل واردات مناطق آزاد، قول دادند که در مجمع تشخیص مصلحت نظام، پرونده را با نظر مثبت بررسی نمایند. توجه شود که در توافق نامه 25 ساله ایران و چین، عنایات خاص به مناطق آزاد شده است و لذا آن دسته از استان های مرزی که منطقه آزاد ندارند، اگر به حق خود نرسند، اضاعه حق و افتضاح بزرگی درست خواهد شد. نماینده مردم استان اردبیل در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از خطبه ها گفت: این روزها …

حدود 7 /4 تریلیون دلار مبادلات تجاری داشت، اضافه کرد: چند سال است که چین صادرکننده اول و دومین وارد کننده جهان است که اگر صادرات و واردات کل کشور های اتحادیه اروپا را به صورت یکجا محاسبه کنیم، به این میزان نمی رسد. زادبوم گفت: چین را به عنوان یک کشور نباید نگاه کرد بلکه باید به عنوان یک قاره و اقتصاد مهم به آن نگاه کرد، زیرا چین یک میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت دارد که بیش از 300 میلیون …

امسال پنچاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک تهران و پکن است، در این گزارش نگاهی به روابط و سد جامع همکاری بین دو کشور می اندازیم. به گزارش راه مردم به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سند جامع همکاری ایران و چین یک پیش نویس توافق و مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین برای سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران، شرکت ملی صادرات گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، زیرساخت های ایران و …

نظم چندقطبی در عرصه جهانی خبر می دهند که ساختارهایشان خود را ظاهر کرده اند. ثبات؛ پیش درآمد توسعه در غرب آسیا در سفر اخیر وزیر امور خارجه چین به ایران، سند راهبردی 25 ساله میان دو قدرت نوظهور شرقی به امضا رسید؛ سندی که مسیر تعاملات میان دو کشور را مشخص می کند. چین در سال های اخیر بر پایه پنج اصل همزیستی مسالمت آمیز به ایجاد روابط متقابل با کشورهای مختلف مبادرت کرده است. احترام …

ابتدا باید تاکید کنم که من به عنوان یک اقتصاددان صحبت می کنم و روابط بین الملل را از دید اقتصادی می بینم. روابط اقتصادی کشور به شدت به مسائل و روابط بین الملل وابسته است. از این رو ما اقتصاددان ها هم مجبوریم وارد حیطه روابط بین الملل شویم. دومین نکته که باید به آن اشاره کنم اهمیت صادرات برای کشورها است. رشد اقتصادی هر کشور رابطه مستقیم با صادرات آن کشور دارد. اگر صادرات کشور رشد کند، تولید ناخالص داخلی و به دنبال آن اشتغال نیز رشد می کند؛ بنابراین رفاه مردم نیز بیشتر می شود و تورم هم توام با اعمال سیاست های درست کاهش می یابد. اما توسعه صادرات نیز شروطی دارد. زمانی که روابط بین المللی، مناسب باشد و عاملان اقتصادی بتوانند بازارهای صادراتی خود را شناسایی و مهم تر آنکه قراردادهای نسبتا بلندمدت را منعقد کنند، توسعه صادرات محقق می شود. هیچ صادرکننده ای کالای خود را یک بار و فقط به یک مشتری نمی فروشد. بلکه آنها مشتری های خود را به تدریج پی …

خوب برای ذخیره ثروت محسوب می شوند، اما وقتی بنا باشد به عنوان یک ارز یا پول مطرح شوند با چالش هایی روبرو می شوند. خزانه داری آمریکا سعی دارد این وضعیت را تغییر دهد و با طلا مانند یک واحد پولی رفتار کند و طلا و نقره را به عنوان دارایی سرمایه ای در نظر بگیرد. در این صورت این دارایی قابل جمع آوری محسوب شده و موضوع مالیات های سرمایه ای قرار خواهد گرفت. در نتیجه سرمایه گذاران بعد از فروختن شمش های خود می توانند مشمول حداکثر مالیات 28 درصدی بازگشت سرمایه شوند. یعنی عایدی طلا بعد از فروش می تواند به صورت بالقوه مشمول 28 درصد مالیات شود. این مالیات تنها در زمان فروش طلا اعمال خواهد شد. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *